23 de abril de 2010

Església al twitter

Autor: Ramón Bassas Fuente: www.ramonbassas.cat (publicado con permiso)

Fa uns dies la Judith em va enviar un enllaç a Público amb una notícia sorprenent. Una església dels Estats Units, Mars Hill Church, de Seattle, utilitza activament els artilugis de les xarxes socials per fer activisme. Pel que he pogut entrellucar, no deu ser un temple catòlic (em smebla que és una confessió autònoma). La dosi de bíblia i proselitisme no és la que s'acostuma sota Roma.

:
Tampoc és massa corrent trobar una estructura tan en xarxa com s'està desenvolupant avui el creixement de les esglésies evangelistes. Però sempre he envejat la desimboltura dels evangelistes i la seva capacitat per renovar energèticament la seva litúrgia (d'allà surt el gospel, per exemple), encara que des d'aquí ens mirem amb ulls hipercrítics la tendència a l'espectacle i la deriva ideològica cap a la dreta.
:
En aquesta experiència fan un pas més. No tan sols pengen vídeos amb sermons del pastor, sinó que promouen l'ús del twitter o altres eines perquè els fidels comentin les celebracions, les lectures o el que vulguin i ho propaguin més enllà, o pengen des del mòbil al Facebook les fotos o altres elements per compartir. De fet, he pout veure com alguns dels nanos (pocs) que van a missa no tenen massa problema en enviar missatgets de mòbil entre rés i rés... És convertir el problema en oportunitat. En fi, ja sé que sembla que parlem un llenguatge estranyíssim i que entre els mossens i gent de les parròquies costa molt trobar gent habilidosa a la xarxa... però és una magnífica idea. Com sempre dic, una Bona Notícia ha de tenir estratègia de comunicació...
:
I a l'Índia
Un fenomen molt semblant s'està produint a l'Índia. En parlava El Periódico el darrer dia de 2008. En el context d'un increment de la demanda de llocs web on es poden fer pregàries on-line, destaca un temple hindú de Nova Delhi pioner en la presència religiosa a la xarxa. És "el cas del temple de Laxmi Narayan, situat al centre de Delhi, el desembarcament al ciberespai va tenir lloc ara fa tres anys. "La idea ens la va donar un indi que residia a l'estranger. Ell no podia venir en persona fins aquí però volia fer ofrenes al temple, així que vam començar a fer-les per ell", explica Ravindra Nagar, responsable d'aquest temple dedicat a Vixnu", diu la notícia. Podeu anar al web clicant aquí.
:
Benet, el linx i el condó
:No compartint ni l'opinió del Papa (opinió, insisteixo) sobre l'ús dels condons per a la prevenció de la sida ni la de la propaganda de la Conferència Episcopal Espanyola, he de dir que trobo igualment dogmàtiques i intolerants determinades respostes que semblen negar el dret d'opinió als que no pensen com ells. Lluny del que pensen uns i lluny del que fan d'altres és possible ser a prop del diàleg? El diàleg no parteix del reconeixement de les posicions contràries i del seu dret a mantenir-les i expressar-les? No eren això la democràcia i la llibertat? En parla molt bé en Jordi López, aquí.
Share/Bookmark

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts with Thumbnails